Om

Bandets historia

 

Inledning:

Det hela började någon gång 1996 som ett hobbyband i Rickys garage. Medlemmar var Ricky Turner, Anders Lind och Micke Stam.

Perra Bergström och Micke Svensson anslöt något år senare. Debuten inför publik skedde på Slusscafeet i Falun 1998 under namnet "Rocky Turner och de andra".

 

1999:

Debuten med den nya sättningen skedde på SMK Dala´s fest i Österå Maj 1999. Bandet hade nu bytt namn till "No Discipline". Debuten för namnet Ccriders blir på Slusscafeet i Falun.

 

2000:

Det hela fortsätter som tidigare, fortfarande mest privata spelningar. I Maj anordnade vi får första vårfest i Vikasundet, som blev lite av en tradition några år framöver. På sommaren spelar vi på Slusscafeet i ösregn. I Augusti får vi inbrott i replokalen och hela PA-anläggningen stjäls. Det blir en massa krångel med försäkringsbolag och lånande av utrustning innan vi kan ersätta allt.

 

2001:

Allt fortsätter i samma lunk, inget speciellt händer. Vi börjar skriva lite egna låtar. På hösten får vi för oss att vi ska spela in en skiva, så kontakt tas med Mats Brännlund på Moon Music som det hette då. Vi lyckas skrapa ihop 7 egna låtar och 7 covers som spelas in.

 

2002:

Saker och ting börjar röra på sig. Spelar på PUB Engelbrekt i Falun samma dag som det är melodifestival på Lugnet, 280 personer inne på puben! Vi toppar Radio Dalarnas topplista med en av våra egna låtar: "Who´s that guy", som skrivits av Micke Svensson. Samma låt vinner även kanalens omröstning om sommarens bästa låt. Första gången vi är med på Falukalaset, kul att spela på en så stor scen. Spelar på säsongspremiären på Mannes Loge tillsammans med The Refreshments. Under sommaren spelar vi på Idreyran, och vi åker även till Åland för en spelning. På hösten får vi en dubbelspelning på Shopen i Falun en helg. Den nya ägaren hade bestämt sig för att satsa på en äldre publik än den som varit där de senaste åren. Rena nostalgitrippen att få återse ett av sin ungdoms gamla ställen. Att Shopen gick i konkurs efter den spelningen var väl inte vårt fel, eller...?

Allt som allt ett lyckat år, vi hittade vår egen stil och folk började känna igen oss.

 

2003:

Ett långt avbrott i spelningarna våren detta år pga att sångaren Micke Svensson var engagerad i teaterföreställningen Ronja Rövardotter. På sommaren spelar vi på Cruisingen under nostalgidagarna i Säter och på Kopparträffen på Roxnäsudden i Falun.

 

2004:

I Mars detta år uppträder vi tillsammans med Eilert Pilarm på Domnarvets personalfest. En klart annorlunda upplevelse får man väl säga.

 

2005:

Bandet deltar i galan för offren för Tsunami-katastrofen i Thailand som går av stapeln i Januari på Harrys i Falun. Vi auktionerar även ut en spelning för samma ändamål, och högstbjudande är Stora Enso i Fors, som bokar oss till sin personalfest i Maj. Vi spelar på Falukalaset för 4:e året i följd. Bandet anordnar dans i Vikasundet på midsommarafton för ca 350 personer. Vi avslutar året på puben Kings Arms i Falun.

 

2006:

Andreas Klahr, som varit vikarie på keyboard blir ordinarie medlem. Hans debut sker i månadsskiftet Mars-April. Vi spelar för 5:e gången på Falukalaset, den här gången direktsänt i lokalradion. Ett höjdargig blir på Mellstaträffen under Nostalgidagarna i Borlänge inför 3500 personer. Denna spelning genomförs med rockpianisten Mattias Brun från Linghed som vikarierat för Andreas ett flertal gånger. Med hans intåg så blev ålderskillnaden i bandet 31 år! När hösten närmar sig känner sig alla ganska slitna och uppskattar att det blir ett litet uppehåll i spelandet. Året avslutas med en spelning på Folkets Hus i Säter, en kul tillställlning med c:a 400 personer. Det är lite trist att Andreas flyttat till Östersund, och därför inte kan vara med så ofta, men det blir desto roligare dom gånger han kan vara med. Mattias sköter sig bra som "ordinarie vikarie". Nu ser vi fram emot nya utmaningar och nya spelningar 2007. Vi vill passa på att tacka Janne Håkansson som levererade ljud och ljus många gånger under året för ett mycket givande och professionellt samarbete med hans företag JH Showbiz.

 

2007:

Detta år inleds med att Andreas, som flyttat till Östersund, meddelar att han inte längre kan vara med i bandet. Väldigt tråkigt tycker vi, men samtidigt har vi fått en ny kille på keyboard som inte går av för hackor, Mattias Brun från skogarna runt Linghed.

I Mars påbörjas på allvar inspelningen av vår nya Cd. Den kommer att innehålla ungefär samma blandning som den förra med hälften eget mtrl och hälften "stulet".

 

2008:

På grund av tekniska problem i studion så har inspelningen av skivan blivit försenad. I februari gör vi vår premiärspelning på Marianns Saloon.

Vi jobbar på med skivan, och spelningar. Körde dans på Midsommaraftonen i Vikasundet igen.

 

2009:

Skivan är äntligen färdiginspelad, och mixning påbörjad i februari. I maj är allting färdigmixat och skivan skickas till pressning.

Skivsläppet skedde på Slusscafeet 6:e juni. Midsommardans i Vikasundet igen.

 

2010:

Nu är vi på gång. Året började med en svinkall spelning på Borlänge Wärdshus, -31 grader på natten när vi skulle åka hem. Därefter spelade vi på klabbfest i Ovanmyra bystuga som följdes av en spelning i världens minsta bystuga i Lustebo, den här gången inte så kallt men en sju helsikes snöstorm, I slutet på februari så var Mats Brännlund med och spelade för första gången. I april blev det en liten reunion då Anders Lind hoppade in och vickde på piano, det var kul att träffa Anders igen och spela med honom. Vi klämde in en Pubafton på Vikasundet innan det var dags för Stora Torget i Falun, time för crusing i stan. Sen till den årliga premiären på Slussen som har blivit litet av en tradition. Året fortsatte med några spelningar i Kniva bystuga samt Mariannes Saloon. Vi avslutade året i Säters Folketshus på juldagen som även den har blivit en lite av en tradition.

 

2011:

Klabbfest i Ovanmyra som följs av Folketshus i Falun, Ricky var inte med på den spelningen då han var i Göteborg, vissa i bandet påstår att det var den bästa spelningnen som vi någonsin gjort : ). Sen följde några spelningar på Marres och så åter igen den alltid lika trevliga premiär spelningen på Slussen, mycket folk, trevlig stämning.Tidigare samma dag som vi spelade på Slussen så kompade vi Ken Wegas på Stora Torget för att sedan i raket fart i Wegas limousin ta oss till Slussen för ovan nämda premiär där,. en hektisk men jä...igt rolig dag och kväll. Ska också nämnas att vi repade som galningar inför Ken Wegas grejen, tror nog att alla var lite nervösa inför Wegas framträdandet även om alla inte erkände det : ) Detta följdes av Midsommar i Röjeråsen en tripp till Hällefors, Klockarnäs och Aspnäs lada i Dala-Husby, som alltid en trevlig tillställning. Sen lite bystuga igen den här gången i Österå och därefter styrde vi kosan till Sollerön där DAK hade en fest . Max Björk vickade på trummor vilket han gjorde med bravur! Karlsbyheden nästa där vi träffade Perras efterträdare, en kille i 14 årsåldern som fick en att fundera varför man håller på med detta ,han kunde spela trummor han(det kan Perra med, ibland: )Följande spelning var en privat fest och åter igen avslutade vi året med att spela på Säters Folketshus på juldagen.

 

2012:

Vi började 2012 med en spelning på Vikasundet där vår fina turnébuss pajade,tur att killen som bor tvärs över vägen var så snäll och lånade ut sin släpvagn till oss så vi kunde komma hem. Forsatte med Mariannes, Slussen, Fiskefesten i Dalstuga . Slussen nästa, första spelningen utan piano, kändes lite konstigt i början.Vidare till Aspnäs Lada , en trad på gång? Ställde in GPSen på Sollerön för en spelning på DAK ´s fest på Sollerö parken. Vidare med en premiär spelning på Tuna Krog i Borlänge, inte så mycket folk men en mycket trevlig helg och ett mycket trevligt ställe med trevlig personal. En dubbel på Mariannes och en pubafton på Vikasundet som tar oss till en lite annorlund grej, Peppes Rocklubb i Skenshyttan. Mitt ute på landet i en mindre bystuga spelades det rock´n´roll så taket lyfte,skit kul, kul också att få spela med musiker som man aldrig träffat förr. Tack för det Peppe. Vår största arena spelning gjorde vi det här året, Ishallen i Falun, slaget om Runn. En väldigt rolig spelning i en lite annan miljö än vad vi är vana vid. Det här året avslutade vi på Mariannes.

 

2013:

Året startade med Vikasundet, Tuna Krogen, ett litet privat partaj i Hedemora/Dala Husby, pubafton i Vikasundet som avlöstes av en galen spelning på Slussen, galet med folk. Några privata tillställningar och så Slussen igen med Thomas Midemyr vickande på bas då Micke Stam inte kunde vara med(åter igen en sån där bra spelning sa dom andra i bandet, vad det nu beror på :) Drakbåtsfestival vid Ljustern i Säter, hur kul som helst, Slussen , Borlänge båtklubb vid deras klubbstuga Sunnanö, Slussen, Down Town x 2, privat i Säter och igen en trevlig avslutning på året i Säter den här gången på Stadshotellet. Vi har under året påbörjat ett projekt med att spela in en ny skiva. Det går sakta men säkert framåt .

 

2014:

Började med en spelning på Down Town skönt att spela av sig julmaten.

Fyra trappor upp, låter som en svensk TV serie men det är vad det handlade om när vi gjorde ett besök på Officers mässen på I 13 för en liten privat tillställning, ett rejält träningpass : )

I mitten på mars körde vi en fredag, lördag på Down Town med Thomas "Sudde" Sundin på trummor.

Den 6 juni var det dags för premiär på Slussen igen, som alltid en kanon rolig spelning med mycket folk. Vi brukar kallas för Sun riders då det alltid brukar vara sol när vi spelar där men den här gången regnade det som attan. Får väl kalla oss Rain divers istället. Dragspelsstämma, Bäverhyddan Bjursås blev en kul tillställning inför sittande publik,och utan Ricky som var i Göteborg. Den 18/7 var det dags för Nostalgifest i Säter i parken vid Stadshotellet. Brände av ett bröllop i Röjeråsen styrde sedan kosan till Säter 16/8 och Drakbåtsfestivalen, ingen som behövde hoppa in och ro i år, GEBTECH fixade ljud och ljus. Slussen igen den 29/8 den här gången utan Micke Svensson som var sjuk så Micke Stam, Mats och Ricky fick dela på sjungandet.

 

 

Copyright webmasters matS&Stam © All Rights Reserved

Perra Bergström, Trummor

 

Började spela trummor hos min kusin "Mackan" i Sundborn. Spelade sen i ett band som hette Svabbes Rock i gamla skoln i Norslund. Höll väl på tills jag var 13-14 år, för att sen sluta helt med trummor tills det en dag ringde en man med namnet Ulf Johansson och frågade om jag ville komma och repa med ett par grabbar i Triangelgården i Norslund.

Jag hade inte spelat på 16 år och blev självklart intresserad!

Efter ett antal namnbyten så bildades sedemera CCriders

 

Micke Stam, Bas och sång

 

Det hela började när jag som liten pilt hemma i Orsa brukade gå upp till övervåningen i föräldrahemmet, där stod nämligen ett gammalt fint piano. Så när ingen hörde (trodde jag) så höll jag mina egna konserter med vackert piano plinkande och sång. Sen kom den kommunala musikskolan med blockflöjt som följdes av pianolektioner som jag tröttnade på efter ca ett halvår, för då kom jag på den geniala ide´n att jag skulle spela gitarr vilket jag gjorde under ett år. Med den gedigna utbildningen bakom mig så spelade jag med kompisar och ibland fick vi låna musikrummet på högstadiet. Något år senare så bildade jag och några vänner ett band, vi fick låna en lokal av kommunen att repa i. Några stora framträdande blev det inte av det och så småningom dog det ut då de flesta av oss flyttade från Orsa. När jag kom till falun så var det mest lite spelande för husbehov, ibland tillsammans med en barndoms kamrat från hemtrakterna, vilket oxå ebbade ut efter några år tills.....

Jag kom i kontakt med Ricky. Vi brukade träffas hemma hos Ricky i dennes garage för att framföra våra tolkningar av andras alster. Det var här som jag började spela bas. Vi fick föresten en applåd av ett förbi passerande par en gång, dom var riktiga music lovers dom!. Ja.. det ena ledde till det andra som ledde till Ccriders!

Mats Brännlund, Gitarr och sång

 

Har spelat hela livet och haft en massa olika band i ungdomen. Även låtskrivandet har varit en stor del av livet sen jag var liten palt. Jag har jobbat som proffessionell musiker i bl a dansbandssvängen mellan 1980-1996 då lika mycket som basist som gitarrist.

Parallellt har jag även i hela mitt vuxna liv varit intresserad av inspelning o producerande av musik - detta ledde så småningom till att jag i många år drev en kommersiell inspelnings-studio i olika skepnader både här hemma i Falun och en kortare period i huvudstaden.

Utöver det har jag också i många år arbetat som musiklärare och även som lärare i ljud o ljus-teknik. Nu är det Ccriders som gäller mest - plus en del trubadur-spelande o annat. Det gäller att ha många järn i elden om nåt ska bli tillräckligt krokigt!

Ricky Turner, Gitarr och sång

 

Bandets amerikan och grundare någon gång kring 1996. Försöker alltid spela Rockin´ Robin och Indian Reservation på repetitioner. Spelar av minst en sträng per spelning.

 

Micke Svensson, Sång

 

Började med blockflöjt i klass 3, för att sedan övergå till trumpet. Sjöng inte en ton förrän jag var 16 år och bestämde mig för att lära mig spela gitarr. Spelade och sjöng lite på div. tillställningar i skolan. Första bandet var ett lokalt band som döptes till U.K.L.T.D. Senare byttes medlemmar och namn ut. Det blev dansband av det hela. Whoopie hette det första, som efter något år döptes till Thempuz. Bandet höll i c:a 12 år då familjebildningar stoppade fortsatt karriär. Efter ett år av abstinens fick jag förfrågan av Ricky och grabbarna att vara med. Jag lade undan gitarren och ägnade mig åt sången. Frilansar lite då och då på ålderdomshem och sjukhus. Det blir även en del bröllop, dop och begravningar, vilket kan vara skönt som omväxling. Har spelat rövare i Ronja Rövardotter. Mina förebilder är Peter Jöback, Elton John, Status Quo och Andreas Klahr i Mickeys. Är lite av en Dansbandsnörd. Kränger bostäder på fritiden.